top of page

In de Media

Coutureshow Museum Belvédère

10 februari 2018

HEERENVEEN - Op vrijdag 16 maart presenteert Hans Noordstrand zijn culturele hoofdstad collectie 2018 in Museum Belvédère te Heerenveen. Vanaf  18:00 is het Museumcafé open voor publiek. Er staan twee shows op het programma om 19:30 en om 21:00. U bent allen van harte uitgenodigd om deze bijzondere show bij te wonen. 

 

Voor meer informatie: info@hans-noordstrand.com

Couturier Hans Noordstrand maakt kleding voor culturele hoofdstad

25 oktober 2017

 

LEEUWARDEN - Na de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Rengerslaan bouwt de NHL ook aan tradities. De inauguratie van lectoren wordt formeel vorm gegeven, compleet met lectorenjas en lectorenpenning. Het ontwerp van Hans Noordstrand, een zwarte gerende jas met uitlopende mouwen, gele zijde biezen en een kraag van kersenrood fluweel, wordt 9 februari tijdens de inauguratie van Jelle Drost voor het eerst gedragen. Illustratie: Hans Noordstrand

 

De eerste lector die aan de Rengerslaan op deze manier geïnaugureerd wordt is Jelle Drost. De lector van het lectoraat voor maatschappelijke participatie door (jonge) mensen met een licht verstandelijke beperking draagt dinsdag 9 februari als eerste de lectorenjas. Ter ondersteuning van de inauguratie van de NHL lectoren is naar een aantal symbolen gezocht dat cachet geeft aan de inauguraties en het begin van een herkenbare traditie inluidt. Een cadeau in de vorm van een lectorenpenning voor de geïnaugureerde lector en een kledingsstuk voor decorum dat de lector tijdens het uitspreken van zijn rede draagt, zorgen voor een herkenbare symbolische bijdrage aan de inauguraties.

De lectorenpenning wordt gemaakt door de Friese edelsmid Theo Halsema, en bevat de volgende tekst: ‘Id quod ratio debuerat usus docet’ (dat wat de theorie had moeten doen, leert de praktijk). Voor passende kleding is er gekeken naar de traditionele kleding die bij de universiteiten wordt gebruikt bij de inauguratie van hoogleraren. Modeontwerper Hans Noordstrand uit Nijeholtpade is gevraagd een Hogeschool variant te maken dat vernieuwend en eigentijds is. Hij gebruikte voor het ontwerp ’het Fries Kostuum’ en ‘Friesland als oude universiteitsprovincie’ als uitgangspunt.

 

Bron: Stellingwerf.nl

 

Link: https://www.stellingwerf.nl/nieuws/kleine-dorpen/513794/couturier-hans-noordstrand-maakt-kleding-voor-culturele-hoofdstad.html

 

Dameszadelclub Fleurop geeft show in Nijeholtpade

25 juni 2017

 

Nijeholtpade - In Nijeholtpade werd zondagmiddag een show gegeven door vier leden van de Dameszaldelclub Fleurop.

 

Dit gebeurde ter gelegenheid van de 70e verjaardag van couturier Hans Noordstrand in Nijeholtpade. Hij is de ontwerper van de nieuwe zomer- en winterkleding van deze damesclub en liet dat achter zijn woonboerderij zien aan familie en vrienden.

 

Ontstaan Fleurop

'Een show met elegant geklede dames, gezeten in dameszadels, op Friese paarden'. Dat was ongeveer het idee dat uiteindelijk in 1992 tot de oprichting van Dameszadelclub Fleurop leidde. Na veel speuren werd er een origineel dameszadel gevonden en werden de eerste rondjes ermee op de Friese merrie Fleur gereden. Daarmee was ook de naam van de club een feit.  Door het succes van intensieve training werd de club al gauw uitgebreid tot 8 leden  en werd er onder leiding van Swaentsje Brink elke week geoefend in Manege Boeyenkamp te Cornwerd.

Kleding

Tijdens de shows zijn de dames gekleed in korenblauwe kostuums die gebaseerd zijn op oud Engelse rijkleding. Momenteel rijden ze al in de 4e versie van het kostuum. Omdat de dames in een  amazonezit zitten kunnen ze uiteraard niet met het rechterbeen het paard drijven. Daarom hebben ze ook standaard een rijstok (cane) in de rechterhand waarmee ze het paard aan de rechterkant kunnen drijven. Rijhandschoentjes, rijlaarsjes en een elegant hoedje completeren de outfit.

 

Bron: Stellingwerf.nl

 

Link: https://www.stellingwerf.nl/nieuws/kleine-dorpen/499758/dameszadelclub-fleurop-geeft-show-in-nijeholtpade.html

 

 

Diner levert 17.000 euro op voor Stichting Stamppotje

10 april 2016

Wolvega – Het fundraisingdiner op Victoria Park in Wolvega heeft zaterdagavond ruim 17.000 euro opgebracht.

 

De opbrengst gaat naar het goede doel Stichting Stamppotje dat in 2005 is opgericht en zorgt ervoor dat in Sri Lanka voor bijna 200 straatarme schoolkinderen dagelijks een warme maaltijd op tafel staat. Onder deze groep bevindt zich ook een dertigtal meervoudige gehandicapte kinderen.

Naast de muzikale omlijsting door de band Impress ging de aandacht van de paar honderd bezoekers uit naar een grote modeshow van couturier Hans Noordstrand uit Nijeholtpade. Verder was er een goochelaar en een optreden van zangeres Kim de Boer, bekend van The Voice of Holland. Ondernemers konden een tafel voor dit goede doel ‘kopen’ en met een verloting en veiling was tot dit mooie resultaat gekomen.

 

Zie ook: www.stichtingstamppotje.nl.

 

Bron: Stellingwerf.nl

 

Link: https://www.stellingwerf.nl/nieuws/wolvega/432334/diner-levert-17-000-euro-op-voor-stichting-stamppotje.html

 

Please reload

bottom of page